Živalsko terapevtski center

Ob vseh aktivnostih in dejavnostih ZVHNS je bila v namestitvenih prostorih ene izmed varnih hiš prisotna tudi kakšna žival. Sam predsednik je posedoval prelepega rottweilerja Sporty-ja s čudovitim značajem in hišne muce. Ob druženju z varovanci varne hiše so se živali izkazale kot izjemen terapevtski pripomoček. Tako se je porodila ideja, da bi v terapevtske namene za izgradnjo psihofizične kondicije varovancev in sanacijo posledic žrtev nasilja uporabili tudi živali. Tako smo v jeseni leta 2013 ustanovili živalsko terapevtski center.

Sožitje med ljudmi in živalmi  je izjemen terapevtski pripomoček za medsebojno socializacijo in sanacijo posledic žrtev nasilja in mučenih živali.

S to ustanovitvijo so se nekako zaokrožile in združile v soodvisnost dejavnosti varnih hiš, živalske policije in terapevtskega centra. Pod naše okrilje, lastništvo in oskrbo so tako prišle nekatere izjemno hudo poškodovane, bolne, zavržene in mučene živali, mnoge med njimi so že bile odrejene za evtanazijo.

Tu se moramo še posebej zahvaliti nesebični pomoči zunanjih sodelavcev veterinarjev, ki veterinarsko oskrbujejo živali, opravljajo prepotrebne operativne posege, zdravljenja, sterilizacije in kastracije.

Namen njihove namestitve ni v prehrambne, komercialne ali reprodukcijske namene, ampak da dostojno preživijo do naravnega konca svoje življenjske poti, oziroma če je potrebno do humane smrti. Zahvala gre tudi kinologom za socializacijo in odpravo travmatičnih posledic neodgovornega ravnanja z živalmi, prostovoljcem, ki pomagajo pri oskrbi in negi teh živali in ne nazadnje vas ljubiteljev živali, ki s svojimi prostovoljnimi prispevki omogočate nabavo hrane, veterinarske oskrbe in nege, ter izgradnje prostorov za namestitev živali.

Po predhodnem dogovoru je možno te živali v našem centru tudi videti in preživeti nepozabne trenutke z njimi. Tisti, ki nimate te možnosti pa si lahko ogledate fotografije živali in se tako sami prepričate za kaj so namenjeni vaši dragoceni prostovoljni prispevki. V imenu pomoči potrebnih živali, hvala za vaša darovana sredstva.

Za živali za katere skrbimo v Živalsko terapevtskem centru v Mariboru, kjer so svoj dom našle mnoge živali, ki iz različnih razlogov niso dobile novega lastnika ali je bil namen njihova evtanazija, jih je pod svoje varstvo, oskrbo in lastništvo prevzelo Združenje varnih hiš Nova Slovenije.

Oskrbujemo jih izključno s pomočjo vaše ljubezni in velikodušnosti vaših prostovoljnih prispevkov. Brez njih jim ne bi mogli nuditi tega življenja.

24-urna-pomoc

Galerija slik